Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Udang Kering

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Udang Kering
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr gedroogde garnalen (ebi)
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 eetl olie (kokos)
1/4 theel sereh poeder
3/4 theel laos
1 theel zout
1 theel trassi
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 rode lomboks
1 eetl limoensap
2 jeruk purutbladeren
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
Bereiding:
Wel de garnalen in water voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken. snijd de sjalotten, de lomboks en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de sereh, de trassi en de suiker voor 3 minten. Voeg dan het zout, de jerut purut, de garnalen en het limoensap toe gevolgd door de kokosmelk en net zolang laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn geworden en het geheel een rode kleur heeft verkregen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930369