logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Udang Kering
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr gedroogde garnalen (ebi)
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 eetl olie (kokos)
1/4 theel sereh poeder
3/4 theel laos
1 theel zout
1 theel trassi
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 rode lomboks
1 eetl limoensap
2 jeruk purutbladeren
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
Bereiding:
Wel de garnalen in water voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken. snijd de sjalotten, de lomboks en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de sereh, de trassi en de suiker voor 3 minten. Voeg dan het zout, de jerut purut, de garnalen en het limoensap toe gevolgd door de kokosmelk en net zolang laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn geworden en het geheel een rode kleur heeft verkregen.

Add comment

Submit

who is online

We have 91 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397449