banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Sambal Udang Kering

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Udang Kering
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr gedroogde garnalen (ebi)
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 eetl olie (kokos)
1/4 theel sereh poeder
3/4 theel laos
1 theel zout
1 theel trassi
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 rode lomboks
1 eetl limoensap
2 jeruk purutbladeren
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
Bereiding:
Wel de garnalen in water voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken. snijd de sjalotten, de lomboks en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de sereh, de trassi en de suiker voor 3 minten. Voeg dan het zout, de jerut purut, de garnalen en het limoensap toe gevolgd door de kokosmelk en net zolang laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn geworden en het geheel een rode kleur heeft verkregen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 201 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39944702