logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Udang Kiong
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr gedroogde garnalen (ebi)
2 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel suiker
1 theel asem
2 eetl water
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl olie

Haluskan;
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 lomboks
1 theel trassi
2 cm laos
1/2 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding:
Wel de garnalen in water voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken. Meng de asem met de eetlepels water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het asemwater, de suiker, het zout en de jeruk purutblaadje toe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Dan de garnalen en de kokosmelk toevoegen en net zolang laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn geworden en het geheel een rode kleur heeft verkregen.

Add comment

Submit

who is online

We have 236 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420331