Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr gedroogde garnalen (ebi)
2 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel suiker
1 theel asem
2 eetl water
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 lomboks
1 theel trassi
2 cm laos
1/2 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Wel de garnalen in water voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken. Meng de asem met de eetlepels water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het asemwater, de suiker, het zout en de jeruk purutblaadje toe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Dan de garnalen en de kokosmelk toevoegen en net zolang laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn geworden en het geheel een rode kleur heeft verkregen.
ingrediënten:
200 gr gedroogde garnalen (ebi)
2 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel suiker
1 theel asem
2 eetl water
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 lomboks
1 theel trassi
2 cm laos
1/2 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Wel de garnalen in water voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken. Meng de asem met de eetlepels water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het asemwater, de suiker, het zout en de jeruk purutblaadje toe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Dan de garnalen en de kokosmelk toevoegen en net zolang laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn geworden en het geheel een rode kleur heeft verkregen.