zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Kambing Santan - in kokosmelk gestoofd kruidig lamsvlees
- Bundu Bundu - Gestoofde kip
- Sarang Burung Ikan Teri - knapperige vogelnestje met gedroogde visjes
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Ayam Nanas - kip met ananas
- Toli toli - Gefrituurde koekjes
- Kagape Kambing Jepara - kruidig lamsvlees uit Jepara
- Mindeulle Muchim 민들레 무침 - salade van jonge paardenbloem
- Krupuk Udang - garnalen kroekoep
- Pepes Cumi Asin Tomat Hijau - gestoomde gekruide inktvis met groene tomaat
Asinan Bogor - Zoetzuur van gemengde groenten


Asinan Bogor
Zoetzuur van gemengde groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 wortelen
2 komkommers
2 zoete aardappelen
200 gr papaya
2 bengkwang (yam beans)
6 witte-koolbladeren
100 ml witte azijn
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
100 gr gedroogde garnalen
500 ml gekookt water
5 rode lomboks
100 gr suiker
Taburan:
garnering:
7 eetl vers gebakken vliespinda's
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de wortelen en de papaya julienne, de komkommer in plakjes, de kool in reepjes en de bengkwang en de aardappelen in blokjes. Week de garnalen voor 30 minuten in het water en laat het daarna uitlekken. Wrijf of maal de garnalen samen met de lomboks en de suiker fijn tot een pasta. Meng de paste met het weekwater, de azijn en het zout. Schep de groenten erdoor en laat dit 12 uur intrekken. Strooi de pinda's erover en serveer.
Zoetzuur van gemengde groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 wortelen
2 komkommers
2 zoete aardappelen
200 gr papaya
2 bengkwang (yam beans)
6 witte-koolbladeren
100 ml witte azijn
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
100 gr gedroogde garnalen
500 ml gekookt water
5 rode lomboks
100 gr suiker
Taburan:
garnering:
7 eetl vers gebakken vliespinda's
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de wortelen en de papaya julienne, de komkommer in plakjes, de kool in reepjes en de bengkwang en de aardappelen in blokjes. Week de garnalen voor 30 minuten in het water en laat het daarna uitlekken. Wrijf of maal de garnalen samen met de lomboks en de suiker fijn tot een pasta. Meng de paste met het weekwater, de azijn en het zout. Schep de groenten erdoor en laat dit 12 uur intrekken. Strooi de pinda's erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.