Zoetzuur van gemengde groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 wortelen
2 komkommers
2 zoete aardappelen
200 gr papaya
2 bengkwang (yam beans)
6 witte-koolbladeren
100 ml witte azijn
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
100 gr gedroogde garnalen
500 ml gekookt water
5 rode lomboks
100 gr suiker
Taburan:
garnering:
7 eetl vers gebakken vliespinda's
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de wortelen en de papaya julienne, de komkommer in plakjes, de kool in reepjes en de bengkwang en de aardappelen in blokjes. Week de garnalen voor 30 minuten in het water en laat het daarna uitlekken. Wrijf of maal de garnalen samen met de lomboks en de suiker fijn tot een pasta. Meng de paste met het weekwater, de azijn en het zout. Schep de groenten erdoor en laat dit 12 uur intrekken. Strooi de pinda's erover en serveer.