Asinan Jakarta
ingelegde groenten uit Jakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr sla
150 gr sawi asin (gezouten kool)
50 gr bieslook
150 gr komkommer
100 gr kool
100 gr tauge
200 gr tahu
Bahan saus:
ingrediënten saus:
500 ml water
100 gr palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
150 gr pinda's
2 rode lomboks
1 rode rawit
25 gr ebi
2 theel azijn
1/2 theel zout
50 gr suiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes van 1 cm en stoom deze gaar. Snijd de sla in stukken, de sawi in plakjes, de komkommer in stukjes, de kool in dunne plakjes/reepjes en de bieslook in stukjes. Meng de groenten en de tahu door elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een smeuige massa. Verhit in een pan het water samen met de palmsuiker en de bumbu. Breng aan de kook en laat daarna afkoelen. Giet de saus daarna over de groenten en serveer.