Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Asinan Jakarta - ingelegde groenten uit Jakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Asinan Jakarta
ingelegde groenten uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr sla
150 gr sawi asin (gezouten kool)
50 gr bieslook
150 gr komkommer
100 gr kool
100 gr tauge
200 gr tahu
 
Bahan saus:
ingrediënten saus:
500 ml water
100 gr palmsuiker
 
Haluskan:
bumbu:
150 gr pinda's
2 rode lomboks
1 rode rawit
25 gr ebi
2 theel azijn
1/2 theel zout
50 gr suiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes van 1 cm en stoom deze gaar. Snijd de sla in stukken, de sawi in plakjes, de komkommer in stukjes, de kool in dunne plakjes/reepjes en de bieslook in stukjes. Meng de groenten en de tahu door elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een smeuige massa. Verhit in een pan het water samen met de palmsuiker en de bumbu. Breng aan de kook en laat daarna afkoelen. Giet de saus daarna over de groenten en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934836