zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Jjajangmyun - mie met zwarte bonen saus
- Jukut Uni - nangka in een dikke kokossaus
- Sambal Nyuh - Sambal met kokos
- Soto Dengan
- Ayam Cabai Hijau - gebakken kip met groene sambal
- Sayur kerrie jawa
- Gay Hor Nueng - rode kip curry hapjes
- Bun Bo - vlees met pinda's
Gang Garee Gai - matsaman kip curry


Gang Garee Gai
matsaman kip curry
matsaman kip curry
Ingrediënten:
500 gr kippenpoten
300 ml dunne kokosmelk
400 ml water
4 aardappelen
5 eetl nam pla (vissaus)
2 eetl gele curry pasta (zie recept)
1 eetl zout
100 gr palmsuiker
Garnering:
koriander blaadjes
Bereiding:
Maak de kippenpoten schoon. Snijd de aardappelen in blokjes van 4-5 cm. Verhit in een wok de kokosmelk en meng hierdoor de curry pasta en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de kippenpoten, dan het water, de suiker, het zout, de nam pla en kook het zachtjes voor 30 minuten. Dan de aardappelen toevoegen en het geheel zachtjes voor 30 minuten laten sudderen. Garneer het met grof gehakte korianderblaadjes.
500 gr kippenpoten
300 ml dunne kokosmelk
400 ml water
4 aardappelen
5 eetl nam pla (vissaus)
2 eetl gele curry pasta (zie recept)
1 eetl zout
100 gr palmsuiker
Garnering:
koriander blaadjes
Bereiding:
Maak de kippenpoten schoon. Snijd de aardappelen in blokjes van 4-5 cm. Verhit in een wok de kokosmelk en meng hierdoor de curry pasta en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de kippenpoten, dan het water, de suiker, het zout, de nam pla en kook het zachtjes voor 30 minuten. Dan de aardappelen toevoegen en het geheel zachtjes voor 30 minuten laten sudderen. Garneer het met grof gehakte korianderblaadjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.