pompoen curry
ingrediënten:
100 gr gele pompoem
75 gr. varkensgehakt / half om half
2 eetl gele curry pasta (zie recept)
150 ml kokosmelk
100 ml water
1 eetl rietsuiker
2 eetl lichte sojasaus
3 teentjes knoflook
2 eetl olie
bereiding:
Snijd de pompoen in stukjes. Snijd de knoflook fijn en maak balletjes van het gehakt. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de knoflook voor een paar seconden. Voeg dan de kokosmelk en de currypasta toe en roer dit goed.
Vervolgens het vlees, de pompoen, de suiker, de sojasau en het water toevoegen en laat dit alles zachtjes voor een paar minuten sudderen totdat alles gaar is.
100 gr gele pompoem
75 gr. varkensgehakt / half om half
2 eetl gele curry pasta (zie recept)
150 ml kokosmelk
100 ml water
1 eetl rietsuiker
2 eetl lichte sojasaus
3 teentjes knoflook
2 eetl olie
bereiding:
Snijd de pompoen in stukjes. Snijd de knoflook fijn en maak balletjes van het gehakt. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de knoflook voor een paar seconden. Voeg dan de kokosmelk en de currypasta toe en roer dit goed.
Vervolgens het vlees, de pompoen, de suiker, de sojasau en het water toevoegen en laat dit alles zachtjes voor een paar minuten sudderen totdat alles gaar is.