Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gaeng Phed Gai 2
rode kip curry
Ingrediënten:
225 gr kip
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
125 gr thaise aubergines (klein en groen)*
5 kaffir limoen blaadjes
8 basilicumblaadjes
2 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
olie
3 eetl rode cury pasta (zie recept)

bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de curry pasta voor 2 minuten en voeg al roerend de kokosmelk toe. Dan de overige ingrediënten toevoegen, behalve de aubergines. De aubergines toevoegen als de kokosmelk opnieuw kookt en het geheel vervolgens zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is..


indien niet voorradig, vervang het dan door groene erwten
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261887