Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Gaeng Mussaman - rundvleescurry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gaeng Mussaman
rundvleescurry
Ingrediënten:
3 eetl currypasta (zie recept)
125 ml dikke kokosmlek (santen asli)
500 gr runderlende
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
5 kardemomzaadjes
8 cm kaneelpijpje
200 gr aardappels
1 eetl ongezouten pinda's
11 sjalotten
3 laurierblaadjes
3 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 eetlepels vissaus (nam pla)
1 eetl asem
3 eetl water

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de aardappelen in plakjes, de sjalotten fijn en rasp de palmsuiker. Rooster de kardamomzaadjes droog in een pan. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de dikke kokosmelk en voeg het de currypasta aan toe en bak dit 5 minuten. Voeg dat het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de overige ingrediënten toe en stoof het geheel totdat het vlee en de aardappelen gaar zijn.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 190 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275677