Gaeng Khiaw Waan Khun Maae
groene curry
Ingrediënten:
250 ml santen asli
250 ml santen cair
250 gr rundvlees
60 gr klein ronde aubergines (omvang erwt)
3 thaise aubergines
3 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
6 takjes thaise basilicum
ingrediënten boemboe:
4 serehstengels
3 cm laos
1 kaffir limoen
2 coriander wortels
1/4 theel zout
2 theel zwarte pepperkorrels
7 teentjes knoflook
3 rode lomboks
9 groene rawits
1/2 theel trasi
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de aubergines in stukjes. Snijd de jeruk purut in dunne reepjes. Rooster de pepperkorrels voor 5 minuten. Rasp de limoen totdat er 2 1/2 theel is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok 125 ml santen asli en voeg dan de bumbu toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de overige santen asli en het vlees toevoegen en bak dit zachtjes totdat het vlees gaar is. Vervolgens de santen cair toevoegen en dit 2 minuten bakken. Dan de aubergines en de jeruk purut toevoegen en bak dit voor 1 minuut. Dan de basilicum erdoor mengen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Malakka - rundvlees met pinda's
- Kaeng neua penang - curry met rundvlees
- Dadar boemboe - pittige omelet
- Dwaeji Bulgogi - pittig gemarineerd gebakken varkensvlees
- Udang bumbu bali - pittig gebakken garnalen uit Bali
- Tumis Sawi Kembang Tahu - gebakken groente met tahu
- Sayur Daun Singkong - Sajoer van cassaveblad
- Paag Tom Gathi - in kokosmelk gekookte groente
- Khow Paad Sapparod 3
- Ayam Setan - duivelse kip
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!