banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 11 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Gaeng Khiaw Waan Khun Maae - groene curry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gaeng Khiaw Waan Khun Maae
groene curry

Ingrediënten:
250 ml santen asli
250 ml santen cair
250 gr rundvlees
60 gr klein ronde aubergines (omvang erwt)
3 thaise aubergines
3 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
6 takjes thaise basilicum

ingrediënten boemboe:
4 serehstengels
3 cm laos
1 kaffir limoen
2 coriander wortels
1/4 theel zout
2 theel zwarte pepperkorrels
7 teentjes knoflook
3 rode lomboks
9 groene rawits
1/2 theel trasi

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de aubergines in stukjes. Snijd de jeruk purut in dunne reepjes. Rooster de pepperkorrels voor 5 minuten. Rasp de limoen totdat er 2 1/2 theel is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok 125 ml santen asli en voeg dan de bumbu toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de overige santen asli en het vlees toevoegen en bak dit zachtjes totdat het vlees gaar is. Vervolgens de santen cair toevoegen en dit 2 minuten bakken. Dan de aubergines en de jeruk purut toevoegen en bak dit voor 1 minuut. Dan de basilicum erdoor mengen en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40075042