zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rawon Daging
- Foo yong hay - omelet met krab
- Yum Tawai - gemengede groenten met saus
- Pla Samlee Dad Deow - Gebakken vis met mangosalade
- Pad Kee Mao - dronken kip
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Pad mee korat ped - Bami Korat wijze
- Daging Age - rundvlees met kokos
- Kho Phat - gebakken rijst
- Ansjovis bouillon 2 - met zeewier
Gaeng Khiao Wan Gai - romige kip curry met groenten


Gaeng Khiao Wan Gai
romige kip curry met groenten
Ingrediënten:
500 gr kipfilet
500 ml kokosmelk
5 rode rawits
2 teentjes knoflook
100 gr boontjes of broccoli roosjes
5 jeruk purut blaadjes
2 eetl vissaus
2 eetl palmsuiker
9 thaise basilicum blaadjes
2 eetl groene curry paste (zie recept)
1 eetl olie
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de rawits en de knoflook fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de pasta samen met de curry pasta voor 2 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de kip toe en laat dit zachtjes verder sudderen totdat de kip vrijwel gaar is. Meng dan de groente, de vissaus en de palmsuiker erdoor en kook dit gaar. Strooi de basilicumblaadjes erop en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.