Gaeng Khiao Wan Gai
groene curry met kip en kleine aubergines
Ingrediënten:
250 gr kipfilet
2 eetl groene curry pasta
380 ml santen
35 kleine thaise aubergines
7 jeruk purut blaadjes
1 eetl nam pla (vissaus)
1/2 eetl palmsuiker
5 rode rawits
1 eetl olie
garnering:
basilicumblaadjes
Bereiding:
Snijd de kip en de rawits in dunne reepjes. Verhit in een wok de olie en bak de curry pasta voor 1 minuut. Voeg de santen toe en laat het zachtjes koken. Dan de kip, de aubergines en de jeruk purut blaadjes toevoegen. Vervolgens de palmsuiker en de nam pla toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is. Meng dan de rawits erdoor en garneer het met de basilicum.
Zoeken
Laatst gelezen
- Be Sampi Base Manis - Rundvlees in zoete kecapsaus
- Pindang serani - Runderstoofschotel
- Cakalang Suwir Manado - warme tonijnsalade uit Manado
- Yeolmu mulkimchi - zomer radijs kimchi
- Ayam Goreng Teri - licht pikante kruidig gebakken kip
- Capcay Goreng Lada Hitam - tjap tjoy met zwarte peper
- Honghap Jjim - pittige mosselen
- Tongseng Sapi - Rundvlees in een pittige kecap saus
- Mu Dad Diew - gebakken gedroogd varkensvlees met sesame zaad
- Ketan Urap - rijstballetjes met kokos
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!