Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 13 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Lemper
gevulde kleefrijst rolletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten
250 gr ketan
400 ml water
1/2 cm kokoscremé (santen)
zout naar smaak
2 eetl olie
bananenbladeren

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten
6 rode uien
5 teentjes knoflook
3/4 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1/2 theel kunyit (kurkuma)
4 kemiries
1/4 theel laos
2 el olie
200 gr gehakt
peper en zout
2 eetl water met 1/4 cm kokoscremé (santen)
1 serehstengel, gekneusd

Cara membuat:
bereiding:
Kook de ketan met het water en voeg dan het zout en de kokoscremé toe. Omroeren en zachtjes gaar laten worden. Schep de ketan uit de pan en spreid het uit in een schaal om het goed te laten afkoelen.

Wrijf of maal de uien, de knoflook, de kemiries, de ketumbar, de jinten, de kunyit, de laos fijn tot een boemboe (pasta) Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 1 minuut. voeg dan het vlees toe met peper en zout en bak het vlees rul. Dan het water en de kokoscremé met de sereh toevoegen en dit mengsel door bakken totdat het vocht is verdampt.

Plak de vulling in de ketan en vorm hier rolletjes van. Wikkel de rolletjes in de bananenbladeren en stoom de rolletjes in 15 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 239 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41436067