Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Lemper
gevulde kleefrijst rolletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten
250 gr ketan
400 ml water
1/2 cm kokoscremé (santen)
zout naar smaak
2 eetl olie
bananenbladeren

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten
6 rode uien
5 teentjes knoflook
3/4 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1/2 theel kunyit (kurkuma)
4 kemiries
1/4 theel laos
2 el olie
200 gr gehakt
peper en zout
2 eetl water met 1/4 cm kokoscremé (santen)
1 serehstengel, gekneusd

Cara membuat:
bereiding:
Kook de ketan met het water en voeg dan het zout en de kokoscremé toe. Omroeren en zachtjes gaar laten worden. Schep de ketan uit de pan en spreid het uit in een schaal om het goed te laten afkoelen.

Wrijf of maal de uien, de knoflook, de kemiries, de ketumbar, de jinten, de kunyit, de laos fijn tot een boemboe (pasta) Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 1 minuut. voeg dan het vlees toe met peper en zout en bak het vlees rul. Dan het water en de kokoscremé met de sereh toevoegen en dit mengsel door bakken totdat het vocht is verdampt.

Plak de vulling in de ketan en vorm hier rolletjes van. Wikkel de rolletjes in de bananenbladeren en stoom de rolletjes in 15 minuten gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40912094