logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Lemper
gevulde kleefrijst rolletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten
250 gr ketan
400 ml water
1/2 cm kokoscremé (santen)
zout naar smaak
2 eetl olie
bananenbladeren

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten
6 rode uien
5 teentjes knoflook
3/4 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1/2 theel kunyit (kurkuma)
4 kemiries
1/4 theel laos
2 el olie
200 gr gehakt
peper en zout
2 eetl water met 1/4 cm kokoscremé (santen)
1 serehstengel, gekneusd

Cara membuat:
bereiding:
Kook de ketan met het water en voeg dan het zout en de kokoscremé toe. Omroeren en zachtjes gaar laten worden. Schep de ketan uit de pan en spreid het uit in een schaal om het goed te laten afkoelen.

Wrijf of maal de uien, de knoflook, de kemiries, de ketumbar, de jinten, de kunyit, de laos fijn tot een boemboe (pasta) Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 1 minuut. voeg dan het vlees toe met peper en zout en bak het vlees rul. Dan het water en de kokoscremé met de sereh toevoegen en dit mengsel door bakken totdat het vocht is verdampt.

Plak de vulling in de ketan en vorm hier rolletjes van. Wikkel de rolletjes in de bananenbladeren en stoom de rolletjes in 15 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 125 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151486