banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon 1 Comment
Lontong - met Balinees varkensvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Lontong
met Balinees varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr gebroken rijst
3 eetl ketan (kleefrijst)
zout
3 eetl olie
500 gr varkensvlees in blokjes
2 cm gember (jahe/djahé)
1 cm laos
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 ontvelde tomaten
1/2 eetl sambal trassie
2 serehstengels, gekneusd
2 salam blaadjes
3 eetl geraspte kokos
15 bieslook
1000 ml water (1)
200 ml water (2)

Cara membuat:
bereiding:
Meng de ketan met de rijst en kook deze in het water (1) in 30 minuten gaar. Neem een wijde schaal en doe daar de rijst in en druk het aan.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de gember en de sambal fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees bruin. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de laos, de sereh, de salam, de in partjes gesneden tomaat en het water (2) toeveoegen. Omroeren en nog 30 minuten laten stoven totdat de saus ingedikt is. Rooster de kokos in een pan lichtbruin.
Snijd de afgekoelde rijst in blokjes en strooi de kokos er over met de fijngeknipte bieslook. Serveer de lontong en het vlees in aparte schalen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    gre · 7 years ago
    lontong,
    dit is zo lekker.
    ik heb dit ook vaak bij de toko gekocht,
    maar ik wil het ook wel zelf maken.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40669322