banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon 1 Comment
Lontong - met Balinees varkensvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Lontong
met Balinees varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr gebroken rijst
3 eetl ketan (kleefrijst)
zout
3 eetl olie
500 gr varkensvlees in blokjes
2 cm gember (jahe/djahé)
1 cm laos
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 ontvelde tomaten
1/2 eetl sambal trassie
2 serehstengels, gekneusd
2 salam blaadjes
3 eetl geraspte kokos
15 bieslook
1000 ml water (1)
200 ml water (2)

Cara membuat:
bereiding:
Meng de ketan met de rijst en kook deze in het water (1) in 30 minuten gaar. Neem een wijde schaal en doe daar de rijst in en druk het aan.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de gember en de sambal fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees bruin. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de laos, de sereh, de salam, de in partjes gesneden tomaat en het water (2) toeveoegen. Omroeren en nog 30 minuten laten stoven totdat de saus ingedikt is. Rooster de kokos in een pan lichtbruin.
Snijd de afgekoelde rijst in blokjes en strooi de kokos er over met de fijngeknipte bieslook. Serveer de lontong en het vlees in aparte schalen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    gre · 7 years ago
    lontong,
    dit is zo lekker.
    ik heb dit ook vaak bij de toko gekocht,
    maar ik wil het ook wel zelf maken.

who is online

We hebben 50 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814284