Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
1 Comment
Lontong - met Balinees varkensvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Lontong
met Balinees varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr gebroken rijst
3 eetl ketan (kleefrijst)
zout
3 eetl olie
500 gr varkensvlees in blokjes
2 cm gember (jahe/djahé)
1 cm laos
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 ontvelde tomaten
1/2 eetl sambal trassie
2 serehstengels, gekneusd
2 salam blaadjes
3 eetl geraspte kokos
15 bieslook
1000 ml water (1)
200 ml water (2)

Cara membuat:
bereiding:
Meng de ketan met de rijst en kook deze in het water (1) in 30 minuten gaar. Neem een wijde schaal en doe daar de rijst in en druk het aan.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de gember en de sambal fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees bruin. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de laos, de sereh, de salam, de in partjes gesneden tomaat en het water (2) toeveoegen. Omroeren en nog 30 minuten laten stoven totdat de saus ingedikt is. Rooster de kokos in een pan lichtbruin.
Snijd de afgekoelde rijst in blokjes en strooi de kokos er over met de fijngeknipte bieslook. Serveer de lontong en het vlees in aparte schalen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    gre · 9 years ago
    lontong,
    dit is zo lekker.
    ik heb dit ook vaak bij de toko gekocht,
    maar ik wil het ook wel zelf maken.

who is online

We hebben 283 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911326