Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Daging Batokok Siram Acar - gebakken gestoofd rundvlees met acar

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging Batokok Siram Acar
gebakken gestoofd rundvlees met acar

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr ossenhaas
2 theel zout
3 teentjes knoflook
water
olie

Bahan acar:
ingrediënten acar:
7 sjalotjes
3 groene lomboks
15 rode rawits
150 gr groene tomaten
1/2 theel peper
1 theel zout
1 theel palmsuiker
10 limoenen, sap
100 ml hete olie

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook fijn en snijd de sjalotjes in plakjes. Snijd de lomboks in schuine ringen en de rawits in stukken. Snijd de tomaten in dunne plakjes.
Verhit in een pan water samen met het vlees, het zout en de knoflook en kook het vlees gaar en totdat het vocht is geabsorbeerd.
Schep het vlees uit de pan en snijd het in plakjes van 4x5 cm. Bewerk het vlees met een vleeshamer en kneus het vlees. Verhit in een pan de olie en bak het vlees totdat de buitenkant wat droog wordt. Leg het vlees daarna op een schaal en schep de acar erover en serveer.
Meng alle ingrediënten voor de acar goed door elkaar. Meng dan de olie erdoor en daarna het limoensap.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257038