Daging Bakar Kari
gegrild gekruid rundvlees
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
400 gr borstlap
300 kokosmelk
1 theel massala
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
14 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 14 reepjes van 7x2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de santen met de massala, de jeruk purut, de bumbu, het zout, de peper, de palmsuiker en de sereh. Verhit dit in een pan samen met het vlees en kook dit zachtjes totdat het vlees vrijwel gaar is.
Rij het vlees aan de stokjes en rooster deze goudbruin boven een houtskoolvuurtje. Bestrijk het vlees regelmatig met de saus tijdens het roosteren.