zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Myeolchibokkeum - gebakken gedroogde ansjovis
- Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans
- Galbi 갈비 - geroosterde spareribs
- Kà i òp - geroosterde kip
- Babi koetjai
- Dadar Unti - pannenkoekjes gevuld met gezoet geraspte kokos
- Dadar Ayam Hati - Omelet met Kippenlevertjes
- Nam Jim Jeaw - dipsaus voor gegrild vlees of vis
- Ayam Goreng Bandung (Sunda) - gebakken gekruide kip
- Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees
Jukut keliklik - Gestoofd en gekruid kousenbandblad


Jukut keliklik
Gestoofd en gekruid kousenbandblad
Gestoofd en gekruid kousenbandblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 bosjes kousenbandblad
1/2 kokosnoot
2 theel. asem
3 eetl. water
3 salam blad
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
2 cm laos
1 serehstengel
3 eetl. olie (kokos)
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het kousenbandblad voor 30 minuten in water en laat het daarna uitlekken. Meng de asem met de eetl water. Rasp de kokos fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 200 ml water en voeg daar de kokos aan toe en laat dit 3 minuten koken. Dan de boemboe, het asemwater, de salam, het zout en het kousenbandblad toevoegen en dit nog 5 minuten laten stoven.
ingrediënten:
3 bosjes kousenbandblad
1/2 kokosnoot
2 theel. asem
3 eetl. water
3 salam blad
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
2 cm laos
1 serehstengel
3 eetl. olie (kokos)
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het kousenbandblad voor 30 minuten in water en laat het daarna uitlekken. Meng de asem met de eetl water. Rasp de kokos fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 200 ml water en voeg daar de kokos aan toe en laat dit 3 minuten koken. Dan de boemboe, het asemwater, de salam, het zout en het kousenbandblad toevoegen en dit nog 5 minuten laten stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.