Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Goreng Pasir Kaliki - gekruide gebakken gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Pasir Kaliki 
gekruide gebakken gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 salam blad
400 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
6 kemiri noten
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en spoel deze af. Snijd de kip daarna in 10 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de lengkuas
Meng in een pan de kip met de bumbu, de laos, de serai, de salam en het water en breng het aan de kook. Kook totdat de kip gaar is geworden en het vocht is verdampt. Schep de kip daarna uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin en zet apart. Bak ook kort de kruiden en strooi deze over de kip en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 288 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936301