Recente Reacties

Pastel Goreng
indische pasteitjes

Bahan-bahan kulit:
ingrediënten deeg:
250 gr bloem
4 eetl boter
4 eetl water
1 theel zout
1 eetl olie
1 ei

Bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
2 worteltjes
300 gr kipfilet
4 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 theel peper
25 gr su-un
2 eieren (hardgekookt)
2 eetl olie
water

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de kipfilet fijn. Week de su-un in water. Snijd of rasp de wortels julienne. Verhit in wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de kip, de wortels, de su-un, het zout en de pepper toe en bak het geheel zachtjes droog. Prak de eieren fijn en meng deze erdoor.
Meng de bloem met de boter, het ei en het zout en meng het water erdoor en kneed dit tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten. Kneed er dan 1 eetl olie door. Rol het deeg daarna dun uit en steek er cirkel van 8cm uit. Schep een eetl van het mengsel op het deeg en vouw dit in een halve cirkel en druk de uiteinden dicht.
Verhit in een wok/wadjan olie en bak de pasteitjes goudbruin.

Reacties

0
Chris
Yesterday
Hallo,
Net zijn mijn eerste pasteitjes faliekant mislukt. Het recept voor het deeg was: 500gr. zelfrijzend bakmeel, 1 ei, lauw water en 150 gr. boter. Moest ik niet gewoon bloem gebruiken? Graag snel advies aub.
Gr.
Chris

@ Volg het recept dan komt het goed, je gebruikte maten kloppen niet.
LikeLike Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer | Melden aan beheerder

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 223 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42583883