logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pangsit Balado Renyah
gebakken gekruide pangsit/dumpling

Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 vellen pangsit/dumpling
75 gr pinda's, gebakken
2 sereh/citroengras
1 theel zout
75 gr ikan teri nasi
5 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 eetl olie
50 gr palmsuiker
250 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
4 sjalotjes

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de pangsit vellen in kleine vierkantjes, de jeruk purt blaadjes fijn. Hak de pinda's fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en bak de pangsit vellen kort en droog en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de salam, de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en meng goed. Dan de pangsit vellen, de pinda's en de ikan teri toevoegen en roer totdat het vocht is verdampt.

Add comment

Submit

who is online

We have 42 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175946