Pangsit Balado Renyah
gebakken gekruide pangsit/dumpling
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 vellen pangsit/dumpling
75 gr pinda's, gebakken
2 sereh/citroengras
1 theel zout
75 gr ikan teri nasi
5 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 eetl olie
50 gr palmsuiker
250 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
4 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de pangsit vellen in kleine vierkantjes, de jeruk purt blaadjes fijn. Hak de pinda's fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en bak de pangsit vellen kort en droog en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de salam, de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en meng goed. Dan de pangsit vellen, de pinda's en de ikan teri toevoegen en roer totdat het vocht is verdampt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Goreng Berbumbu - gebakken gekruid vlees
- Nasi Blawong - Gekruide gestoomde rijst
- Gence Ruan - geroosterde vis met pittige saus uit Oost-Kalimantan
- Sambal Goreng Tahu Udang - tahu met garnalen in pittige saus
- Kurabu Manda - bananenbloem met kokos en limoen
- Pempek tahu - visdeeg met tahu/tofu
- Tumis Buncis Daging Cincang - roerbak van haricot verts met gehakt
- Kalio udang - Kalio van gamba's
- Tumis Taoge Asam Gurih - roerbak van tauge met tomaat
- Tumis Putren Kailan Bumbu Wijen - roerbak van Chinese broccoli met mais
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...