banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 27 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Terung Goreng Saus Santan
gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken

Bahan-bahan:
ingrediënten;
2 terung ungu / lange paarse aubergine
400 ml dikke kokosmelk (kental)
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 tomaten
1 lente-ui
1 theel palmsuiker
1 eetl azijn
1 theel peper
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in gelijke delen in de lengte doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat en de lente-ui in plakjes.
Verhit in een pan olie en bak de aubergine goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes en de knoflook voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook en kook totdat de saus indikt. Voeg dan de azijn, de peper, het zout, de tomaat en de lente-ui toe en kook totdat de tomaat zacht is geworden.
Leg de aubergine op een schaal/bord en schep de saus erover. Serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36237501