Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Terung Goreng Saus Santan
gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken

Bahan-bahan:
ingrediënten;
2 terung ungu / lange paarse aubergine
400 ml dikke kokosmelk (kental)
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 tomaten
1 lente-ui
1 theel palmsuiker
1 eetl azijn
1 theel peper
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in gelijke delen in de lengte doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat en de lente-ui in plakjes.
Verhit in een pan olie en bak de aubergine goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes en de knoflook voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook en kook totdat de saus indikt. Voeg dan de azijn, de peper, het zout, de tomaat en de lente-ui toe en kook totdat de tomaat zacht is geworden.
Leg de aubergine op een schaal/bord en schep de saus erover. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248271