gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënten;
2 terung ungu / lange paarse aubergine
400 ml dikke kokosmelk (kental)
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 tomaten
1 lente-ui
1 theel palmsuiker
1 eetl azijn
1 theel peper
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in gelijke delen in de lengte doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat en de lente-ui in plakjes.
Verhit in een pan olie en bak de aubergine goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes en de knoflook voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook en kook totdat de saus indikt. Voeg dan de azijn, de peper, het zout, de tomaat en de lente-ui toe en kook totdat de tomaat zacht is geworden.
Leg de aubergine op een schaal/bord en schep de saus erover. Serveer.