zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Perkedel Kentang - gekruide aardappel koekjes/balletjes
- Sayur bening kacang panjang - Sajoer van kousenband en maïs
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Daging Tumis Bumbu Tomat - rundvlees in een rode saus van tomaat
- Sateh babi 5 - Saté van varkensvlees
- Sambal Badjak
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Sambal goreng kentang kering
Asem-Asem Buncis (Surakarta) - gestoofde boontjes met rundvlees


Asem-Asem Buncis (Surakarta)
gestoofde boontjes met rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees (borst)
250 gr sperziebonen
1500 ml water
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode en groene lomboks
5 groene tomaten
2 rode tomaten
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml asamwater
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Bewaar 1250 ml bouillon. Snijd het vlees in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon.
Snijd de boontjes in stukjes van 3 cm. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in ringen van 2 cm. Snijd de tomaten in partjes.
Verhit in een pan de olie en bak de knoflook voor 1 minuut. voeg dan de sjalotjes, de salam en de laos toe en meng goed en bak voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks en de boontjes toe en bak voor 3 minuten.
Voeg het toe aan de bouillon samen met de overige ingrediënten en kook het op laag vuur verder gaar.
gestoofde boontjes met rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees (borst)
250 gr sperziebonen
1500 ml water
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode en groene lomboks
5 groene tomaten
2 rode tomaten
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml asamwater
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Bewaar 1250 ml bouillon. Snijd het vlees in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon.
Snijd de boontjes in stukjes van 3 cm. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in ringen van 2 cm. Snijd de tomaten in partjes.
Verhit in een pan de olie en bak de knoflook voor 1 minuut. voeg dan de sjalotjes, de salam en de laos toe en meng goed en bak voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks en de boontjes toe en bak voor 3 minuten.
Voeg het toe aan de bouillon samen met de overige ingrediënten en kook het op laag vuur verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.