banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Asem-Asem Buncis (Surakarta) - gestoofde boontjes met rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Asem-Asem Buncis (Surakarta)
gestoofde boontjes met rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees (borst)
250 gr sperziebonen
1500 ml water
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode en groene lomboks
5 groene tomaten
2 rode tomaten
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml asamwater
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Bewaar 1250 ml bouillon. Snijd het vlees in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon.
Snijd de boontjes in stukjes van 3 cm. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in ringen van 2 cm. Snijd de tomaten in partjes.
Verhit in een pan de olie en bak de knoflook voor 1 minuut. voeg dan de sjalotjes, de salam en de laos toe en meng goed en bak voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks en de boontjes toe en bak voor 3 minuten.
Voeg het toe aan de bouillon samen met de overige ingrediënten en kook het op laag vuur verder gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 162 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38696817