Asem-Asem Terong
pittig stoofpotje van aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1250 ml water
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 terong ungu (langwerpige aubergines)
1 eetl asemwater
2 tomaten
1 eetl plamsuiker
1/2 eetl zout
1 lente-ui
1 klein bosjes Chinese selderij
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergines doormidden en dan in stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes. Snijd de tomaten fijn en de lent-ui in dunne plakjes. Hak de selderij fijn.
Verhit in een pan het water samen met de sjalotjes, de knoflook en de lomboks. Voeg dan de aubergines en het asemwater toe en breng aan de kook. Dan de tomaten, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Voeg de lente-ui en de selderij toe en serveer.