zoeken
Recente reacties



Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.



Laatst gelezen
- Oncom Leunca Cabai Iris - gebakken kruidige oncom met leunca
- Babi Rujak 2 - varkensvlees in gekruide saus
- Kai Pad Bai Gra Prou - Kip met basilicum en chilipepers
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Udang Masak Taoco - gekruide (tijger)garnalen met taoco
- Sambal Goreng Kering Ebbi - gekruide garnalen
- Kerang semboko Kalimantan - mosselen
- Malbi daging sapi - rundvlees in een kruidige saus
- Daging Kambing Santan - in kokosmelk gestoofd kruidig lamsvlees
- Lu sun Niu Rou Si - asperges met reepjes rundvlees
Asinan jagung bakar - pittige geroosterde mais


Asinan jagung bakar
pittige geroosterde mais
Bahan-bahan:
ingrediënten:
24 stuks suikermaïs
200 gr margarine
Bahan-bahan kuah:
ingrediënten saus:
4000 ml water
12 rode krul lomboks
20 rode lomboks, zaadjes verwijderd
7 rode rawits
4 eetl zout
800 gr suiker
2 eetl ebi
5 eetl azijn
Taburan:
garnering:
16 st krupuk
1 komkommer, in stukjes
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de lomboks en de ebi fijn tot een pasta. Meng dat met de overige ingrediënten voor de saus en roer totdat alles is opgelost. Wrijf de mais in met de boter en rooster deze boven een houtskoolbuurtje gaar. Schrap de korrels van de kolven en giet hier de saus over en serveer het met de krupuk en de komkommer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.