Zoetzuur van groenten met pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/4 komkommer
3 worteltjes
6 eetl rammenas (reepjes)
1 gezouten chinese kool (sawi asin)
3 witte kool bladeren
100 gr tauge
100 ml water
4 eetl rijstazijn
2 eetl palmsuiker
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
3 rode lomboks
7 rode rawits
150 gr pinda's
zout naar smaak
Taburan:
garnering
krupuk
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de komkommer en de worteltjes in dunne reepjes. Was de gezouten kool en snijd deze in reepjes evenals de witte kool. Meng het water, de rijstazijn en de palmsuiker goed door elkaar en voeg de gesneden groenten toe. Laat deze 30 minuten staan en giet de groenten af maar bewaar het vocht.
Wrijf of maal alle ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta en meng het opgevangen vocht erdoor en roer dit tot een saus. Giet de saus over de groenten en garneer dit met in stukjes gebroken krupuk.