zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Osen petai ampela - gekruide kippenmaagjes met petehbonen
- Sambal Ikan Kering
- ham en wintermeloen soep
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Rendang - rendang van rundvlees
- Ayam Masak Hijau - groene kip
- Sambal Lado Terasi Goreng - Gebakken sambal trasi
- Pepes Ayam Tahu - gestoomde kip met tahu in een pakketje
Ayam Cincane 3 - kip met groene tomaten


Ayam Cincane 3
kip met groene tomaten
kip met groene tomaten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 eetl limoensap
450 ml water
1 serehstengel, gekneusd
6 rode lomboks
7 sjalotten
5 cm gember
4 groene tomaten
5 jerut purut blaadjes
2 bos- of lenteuitjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de tomaten in kleine partjes of plakjes, de sjalotten in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in reepjes en rasp de gember. Wrijf de kip in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de kip en de sereh toe en laat dit 35-40 sudderen. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat dit nog 8 minuten sudderen totdat de tomaten zacht zijn geworden. serveer.
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 eetl limoensap
450 ml water
1 serehstengel, gekneusd
6 rode lomboks
7 sjalotten
5 cm gember
4 groene tomaten
5 jerut purut blaadjes
2 bos- of lenteuitjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de tomaten in kleine partjes of plakjes, de sjalotten in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in reepjes en rasp de gember. Wrijf de kip in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de kip en de sereh toe en laat dit 35-40 sudderen. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat dit nog 8 minuten sudderen totdat de tomaten zacht zijn geworden. serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.