logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Cincane 3
kip met groene tomaten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 eetl limoensap
450 ml water
1 serehstengel, gekneusd
6 rode lomboks
7 sjalotten
5 cm gember
4 groene tomaten
5 jerut purut blaadjes
2 bos- of lenteuitjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de tomaten in kleine partjes of plakjes, de sjalotten in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in reepjes en rasp de gember. Wrijf de kip in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de kip en de sereh toe en laat dit 35-40 sudderen. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat dit nog 8 minuten sudderen totdat de tomaten zacht zijn geworden. serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160445