Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam Cincane 2 - kip met groene tomaten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Cincane 2
kip met groene tomaten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 scharrelkip (1500 gr)
5 groene tomaten
10 rode lomboks
5 rode rawits
10 sjalotten
1 takjes kemangi (citroenbasilicum)
3 kaffir limoen blaadjes
2 lente-uitjes
2 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl limoensap
1 theel zout
500 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip de 8 tot 10 stukken. Snijd de tomaten in partjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Snijd de rawits in reepjes. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lente-uitjes in stukjes van 3cm. Rasp de gember. Wrijf de kip in met het zout en het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan het water en stoof de kip zachtjes voor 40 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten, behalve de rawits toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen. Strooi de rawits erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420577