zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- kerrierijst met ei
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Sambal trasi - Sambal met trasi
- Rawon Bebek - donkere vleessoep met eend
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
- Filipijnse nasi goreng
- Kai Look Kui - pittige eieren
- Gai Haw Bai Toey - gebakken kip in pandanusbladeren
- Ayam Opor Parahyangan - Kipfilet met kruidige kokosmelksaus
- Dodol Kacang
Ayam Cincane 2 - kip met groene tomaten


Ayam Cincane 2
kip met groene tomaten
kip met groene tomaten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 scharrelkip (1500 gr)
5 groene tomaten
10 rode lomboks
5 rode rawits
10 sjalotten
1 takjes kemangi (citroenbasilicum)
3 kaffir limoen blaadjes
2 lente-uitjes
2 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl limoensap
1 theel zout
500 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip de 8 tot 10 stukken. Snijd de tomaten in partjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Snijd de rawits in reepjes. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lente-uitjes in stukjes van 3cm. Rasp de gember. Wrijf de kip in met het zout en het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan het water en stoof de kip zachtjes voor 40 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten, behalve de rawits toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen. Strooi de rawits erover en serveer.
ingrediënten:
1 scharrelkip (1500 gr)
5 groene tomaten
10 rode lomboks
5 rode rawits
10 sjalotten
1 takjes kemangi (citroenbasilicum)
3 kaffir limoen blaadjes
2 lente-uitjes
2 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl limoensap
1 theel zout
500 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip de 8 tot 10 stukken. Snijd de tomaten in partjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Snijd de rawits in reepjes. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lente-uitjes in stukjes van 3cm. Rasp de gember. Wrijf de kip in met het zout en het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan het water en stoof de kip zachtjes voor 40 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten, behalve de rawits toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen. Strooi de rawits erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.