logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Cincane 2
kip met groene tomaten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 scharrelkip (1500 gr)
5 groene tomaten
10 rode lomboks
5 rode rawits
10 sjalotten
1 takjes kemangi (citroenbasilicum)
3 kaffir limoen blaadjes
2 lente-uitjes
2 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl limoensap
1 theel zout
500 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip de 8 tot 10 stukken. Snijd de tomaten in partjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Snijd de rawits in reepjes. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lente-uitjes in stukjes van 3cm. Rasp de gember. Wrijf de kip in met het zout en het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan het water en stoof de kip zachtjes voor 40 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten, behalve de rawits toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen. Strooi de rawits erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 127 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391845