banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Bami Islam

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
375 gr bami
1/2 kip
4 kippenlevertjes
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
2 theel trassie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
3 eetl olie
2 theel zout
1 theel peper
2 prei
150 gr peultjes
4 takjes selderij
1/2 groene kool of spitskool
2 eetl ketjap
500 ml water

taburan:
garnering:
bawang goreng
fijn gesneden lombok

Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de bami gaar. Kook de kip met de lever gaar in het water en bewaar de bouillon. Snijd dan het vlees klein. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de gember fijn en meng dit verder met de trassi, de knoflook en de sjalotten. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de peper, zout en de gula jawa toe. Dan het vlees toevoegen samen met de bouillon. Snijd dan alle groenten fijn en meng dit door het mengsel en bak dit gaar. Voeg dan de bami en de ketjap toe en schep alles goed om. Serveer betrooit met bawang goreng en fijn gesneden peper
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36639064