Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Bami Islam

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Bami Islam

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
375 gr bami
1/2 kip
4 kippenlevertjes
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
2 theel trassie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
3 eetl olie
2 theel zout
1 theel peper
2 prei
150 gr peultjes
4 takjes selderij
1/2 groene kool of spitskool
2 eetl ketjap
500 ml water

taburan:
garnering:
bawang goreng
fijn gesneden lombok

Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de bami gaar. Kook de kip met de lever gaar in het water en bewaar de bouillon. Snijd dan het vlees klein. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de gember fijn en meng dit verder met de trassi, de knoflook en de sjalotten. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de peper, zout en de gula jawa toe. Dan het vlees toevoegen samen met de bouillon. Snijd dan alle groenten fijn en meng dit door het mengsel en bak dit gaar. Voeg dan de bami en de ketjap toe en schep alles goed om. Serveer betrooit met bawang goreng en fijn gesneden peper
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 172 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42092029