banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Bami Islam

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Bami Islam

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
375 gr bami
1/2 kip
4 kippenlevertjes
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
2 theel trassie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
3 eetl olie
2 theel zout
1 theel peper
2 prei
150 gr peultjes
4 takjes selderij
1/2 groene kool of spitskool
2 eetl ketjap
500 ml water

taburan:
garnering:
bawang goreng
fijn gesneden lombok

Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de bami gaar. Kook de kip met de lever gaar in het water en bewaar de bouillon. Snijd dan het vlees klein. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de gember fijn en meng dit verder met de trassi, de knoflook en de sjalotten. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de peper, zout en de gula jawa toe. Dan het vlees toevoegen samen met de bouillon. Snijd dan alle groenten fijn en meng dit door het mengsel en bak dit gaar. Voeg dan de bami en de ketjap toe en schep alles goed om. Serveer betrooit met bawang goreng en fijn gesneden peper
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39809864