Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Bami Goreng Sama Udang
eenvoudige gebakken mie met garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr eier mie
450 gr garnalen
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 eetl kecap asin
250 ml kippenbouillon (zie recept)
3 lente uitjes
water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lenteuitjes fijn. Verhit in een pan het water en kook de mie voor 1 minuut. Giet het af en koel het direct met koud water en laat het uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de garnalen voor 5 minuten. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de kecap en de mie toevoegen en bak dit. Gebruik de bouillon beetje bij beetje om te voorkomen dat de mie aanbakt. Meng dan de lenteui erdoor en bak dit nog 1 minuut.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932458