banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 18 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon 2 Comments

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Bami Goreng Djawa
Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr dunne mie,
300 gr kipfilet,
8 garnalen met staartje,
4 teentjes knoflook,
1 prei,
2 sjalotten,
1 theel trasi bakar,
halve spitskool,
1 lombok (Spaanse peper) fijngesneden,
1 theel. gemberpoeder,
1 eetl. paprikapoeder

Cara membuat:
bereiding:
Kook de mie in 2 minuten gaar. Snijd vervolgens de kipfilet in reepjes. Snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes. Verhit dan de olie in een wok/wadjan en bak de sjalotten, de knoflook, de trassi en prei ca.2 minuten. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak die lichtbruin. Voeg de gemberr, de lombok en gesneden spitskool toe en roerbak het geheel nog ca. 3 minuten. Schep de mie door het kipmengsel. Schep vervolgens de garnalen erdoor. Bestrooi de mie met het paprikapoeder en laat het geheel, al omscheppend, door en door warm worden.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Han · 4 years ago
    Deze smaak heb ik sinds 1976 niet meer geproefd. Heerlijk!
  • This commment is unpublished.
    Matti · 5 years ago
    Hoi Sobats
    probeer ook eens ajam ingkong, of rendang geef niet welk vlees, of maak het met vis, maak zelf de boemboe heerlijk.
    Grt Matti

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36338138