Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Icon2 Comments
Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Bami Goreng Djawa
Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr dunne mie,
300 gr kipfilet,
8 garnalen met staartje,
4 teentjes knoflook,
1 prei,
2 sjalotten,
1 theel trasi bakar,
halve spitskool,
1 lombok (Spaanse peper) fijngesneden,
1 theel. gemberpoeder,
1 eetl. paprikapoeder

Cara membuat:
bereiding:
Kook de mie in 2 minuten gaar. Snijd vervolgens de kipfilet in reepjes. Snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes. Verhit dan de olie in een wok/wadjan en bak de sjalotten, de knoflook, de trassi en prei ca.2 minuten. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak die lichtbruin. Voeg de gemberr, de lombok en gesneden spitskool toe en roerbak het geheel nog ca. 3 minuten. Schep de mie door het kipmengsel. Schep vervolgens de garnalen erdoor. Bestrooi de mie met het paprikapoeder en laat het geheel, al omscheppend, door en door warm worden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Han · 7 years ago
    Deze smaak heb ik sinds 1976 niet meer geproefd. Heerlijk!
  • This commment is unpublished.
    Matti · 8 years ago
    Hoi Sobats
    probeer ook eens ajam ingkong, of rendang geef niet welk vlees, of maak het met vis, maak zelf de boemboe heerlijk.
    Grt Matti

who is online

We hebben 222 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40912129