Semur Tahu Kuah Udang
gebakken tahu met garnalen in donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tahu
600 gr grote garnalen
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 tomaat
150 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel ketumbar, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop en snijd de rug in. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Voeg dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de tomaat toe en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook op laag vuur het verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Myeolchibokkeum - gebakken gedroogde ansjovis
- Ikan Kuah Kuning - gebakken vis in gele saus uit de Molukken
- Galbi 갈비 - geroosterde spareribs
- Rempah Udang
- Nam Jim Jeaw - dipsaus voor gegrild vlees of vis
- Ayam Panggang Klaten - geroosterde zoetige kip
- Tumis Tauge Lombok
- Lempah Darat - Stoofpotje van zoete aardappel en pompoen
- Asam Laksa - Laksa met vis in een licht zurige bouillon
- Ssamjang 쌈장 - lekkere pittige dipsaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...