banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Semur Tahu Kuah Udang - gebakken tahu met garnalen in donkere saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Semur Tahu Kuah Udang
gebakken tahu met garnalen in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tahu
600 gr grote garnalen
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 tomaat
150 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel ketumbar, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop en snijd de rug in. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Voeg dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de tomaat toe en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook op laag vuur het verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38704717