logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Tahu Kuah Udang
gebakken tahu met garnalen in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tahu
600 gr grote garnalen
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 tomaat
150 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel ketumbar, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop en snijd de rug in. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Voeg dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de tomaat toe en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook op laag vuur het verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 128 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160572