banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Semur Tahu Kuah Udang - gebakken tahu met garnalen in donkere saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Semur Tahu Kuah Udang
gebakken tahu met garnalen in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tahu
600 gr grote garnalen
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 tomaat
150 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel ketumbar, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop en snijd de rug in. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Voeg dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de tomaat toe en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook op laag vuur het verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39979138