gebakken tahu met garnalen in donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tahu
600 gr grote garnalen
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 tomaat
150 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel ketumbar, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop en snijd de rug in. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Voeg dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de tomaat toe en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook op laag vuur het verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.