Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Semur Tahu Tempe - kruidig stoofpotje van tahu en tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Tahu Tempe
kruidig stoofpotje van tahu en tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
8 tahu kulit (in driehoekjes gesneden gebakken tahu)
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
1 cm jahe
1 cm laos
1 rode tomaat
7 eetl kecap  manis
2 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
1200 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 kemirinoten
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in plakken en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de jahe en de sereh voor 4 minuten. Voeg de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de tahu en de tempe toevoegen en meng alles goed.
Dan de kecap, het zout en de nootmuskaat toevoegen. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261656