Semur Tahu Tempe
kruidig stoofpotje van tahu en tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
8 tahu kulit (in driehoekjes gesneden gebakken tahu)
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
1 cm jahe
1 cm laos
1 rode tomaat
7 eetl kecap manis
2 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
1200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 kemirinoten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in plakken en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de jahe en de sereh voor 4 minuten. Voeg de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de tahu en de tempe toevoegen en meng alles goed.
Dan de kecap, het zout en de nootmuskaat toevoegen. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.