Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Semur Tahu Tempe - kruidig stoofpotje van tahu en tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Tahu Tempe
kruidig stoofpotje van tahu en tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
8 tahu kulit (in driehoekjes gesneden gebakken tahu)
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
1 cm jahe
1 cm laos
1 rode tomaat
7 eetl kecap  manis
2 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
1200 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 kemirinoten
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in plakken en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de jahe en de sereh voor 4 minuten. Voeg de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de tahu en de tempe toevoegen en meng alles goed.
Dan de kecap, het zout en de nootmuskaat toevoegen. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068775