logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tahu Rujak
tahoe roedjak
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahoe.
500 ml olie om te frituren.
2 eetl olie.
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel assem
100 - 150 ml water
1/4 blok santen

Haluskan:
Boemboe:
2 fijngemaakte kemirienootjes
2 salamblaadjes
1 serehstengel
3 cm laos
1,5 theel ketoembar
3 lomboks, fijngesneden
2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahoe in grote stukken. Verhit de olie in een wok/wadjan en frituur hierin de plakken tahoe bruin. Laat deze uitlekken. Snijd vervolgens de sjalotten en knoflook fijn en fruit dit. Voeg dan de boemoe toe en fruit dit. Los de assem op in water, voeg dit bij de boemboe en laat de santen hierin oplossen. Voeg dan de gebakken tahoe erbij en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen. Verwijder voor het opdienen de salamblaadjes, de sereh en de laos.

Add comment

Submit

who is online

We have 103 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176676