banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 6 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Tahu Rujak- tahoe roedjak
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tahu Rujak
tahoe roedjak
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahoe.
500 ml olie om te frituren.
2 eetl olie.
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel assem
100 - 150 ml water
1/4 blok santen

Haluskan:
Boemboe:
2 fijngemaakte kemirienootjes
2 salamblaadjes
1 serehstengel
3 cm laos
1,5 theel ketoembar
3 lomboks, fijngesneden
2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahoe in grote stukken. Verhit de olie in een wok/wadjan en frituur hierin de plakken tahoe bruin. Laat deze uitlekken. Snijd vervolgens de sjalotten en knoflook fijn en fruit dit. Voeg dan de boemoe toe en fruit dit. Los de assem op in water, voeg dit bij de boemboe en laat de santen hierin oplossen. Voeg dan de gebakken tahoe erbij en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen. Verwijder voor het opdienen de salamblaadjes, de sereh en de laos.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 135 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39100406