pittige gebakken tahoe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu,
1 eetl. laos,
6 eetl. olie,
1 theel. gula jawa (palmsuiker),
5 sjalotten,
1 salamblaadje,
3 teentjes knoflook,
3 eetl. ketjap manis,
5 lomboks (Spaanse pepers) ontdaan van zaadlijsten,
zout.
Cara membuat:
bereiding:
Snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd vervolgens de tahu in blokjes en bestrooi de blokjes met wat zout. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de tahublokjes goudgeel. Schep de blokjes tahu daarna uit de wok/wadjan en laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de gula jawa tot een boemboe. Fruit de boemboe in de olie voor 2 minuten en voeg dan de ketjap en de salamblad toe. Voeg dan de tahublokjes toe en laat dit nog zachtjes voor 2 minuten bakken.
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu,
1 eetl. laos,
6 eetl. olie,
1 theel. gula jawa (palmsuiker),
5 sjalotten,
1 salamblaadje,
3 teentjes knoflook,
3 eetl. ketjap manis,
5 lomboks (Spaanse pepers) ontdaan van zaadlijsten,
zout.
Cara membuat:
bereiding:
Snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd vervolgens de tahu in blokjes en bestrooi de blokjes met wat zout. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de tahublokjes goudgeel. Schep de blokjes tahu daarna uit de wok/wadjan en laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de gula jawa tot een boemboe. Fruit de boemboe in de olie voor 2 minuten en voeg dan de ketjap en de salamblad toe. Voeg dan de tahublokjes toe en laat dit nog zachtjes voor 2 minuten bakken.