zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Perkedel Kentang - gekruide aardappel koekjes/balletjes
- Sayur bening kacang panjang - Sajoer van kousenband en maïs
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Daging Tumis Bumbu Tomat - rundvlees in een rode saus van tomaat
- Sateh babi 5 - Saté van varkensvlees
- Sambal Badjak
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Sambal goreng kentang kering
Tahu Pedas - pittige gebakken tahoe


Tahu Pedas
pittige gebakken tahoe
pittige gebakken tahoe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu,
1 eetl. laos,
6 eetl. olie,
1 theel. gula jawa (palmsuiker),
5 sjalotten,
1 salamblaadje,
3 teentjes knoflook,
3 eetl. ketjap manis,
5 lomboks (Spaanse pepers) ontdaan van zaadlijsten,
zout.
Cara membuat:
bereiding:
Snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd vervolgens de tahu in blokjes en bestrooi de blokjes met wat zout. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de tahublokjes goudgeel. Schep de blokjes tahu daarna uit de wok/wadjan en laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de gula jawa tot een boemboe. Fruit de boemboe in de olie voor 2 minuten en voeg dan de ketjap en de salamblad toe. Voeg dan de tahublokjes toe en laat dit nog zachtjes voor 2 minuten bakken.
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu,
1 eetl. laos,
6 eetl. olie,
1 theel. gula jawa (palmsuiker),
5 sjalotten,
1 salamblaadje,
3 teentjes knoflook,
3 eetl. ketjap manis,
5 lomboks (Spaanse pepers) ontdaan van zaadlijsten,
zout.
Cara membuat:
bereiding:
Snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd vervolgens de tahu in blokjes en bestrooi de blokjes met wat zout. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de tahublokjes goudgeel. Schep de blokjes tahu daarna uit de wok/wadjan en laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de gula jawa tot een boemboe. Fruit de boemboe in de olie voor 2 minuten en voeg dan de ketjap en de salamblad toe. Voeg dan de tahublokjes toe en laat dit nog zachtjes voor 2 minuten bakken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.