logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tahu Pedas
pittige gebakken tahoe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu,
1 eetl. laos,
6 eetl. olie,
1 theel. gula jawa (palmsuiker),
5 sjalotten,
1 salamblaadje,
3 teentjes knoflook,
3 eetl. ketjap manis,
5 lomboks (Spaanse pepers) ontdaan van zaadlijsten,
zout.

Cara membuat:
bereiding:
Snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd vervolgens de tahu in blokjes en bestrooi de blokjes met wat zout. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de tahublokjes goudgeel. Schep de blokjes tahu daarna uit de wok/wadjan en laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de gula jawa tot een boemboe. Fruit de boemboe in de olie voor 2 minuten en voeg dan de ketjap en de salamblad toe. Voeg dan de tahublokjes toe en laat dit nog zachtjes voor 2 minuten bakken.

Add comment

Submit

who is online

We have 40 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154638