Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Tahu Pedas - pittige gebakken tahoe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tahu Pedas
pittige gebakken tahoe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu,
1 eetl. laos,
6 eetl. olie,
1 theel. gula jawa (palmsuiker),
5 sjalotten,
1 salamblaadje,
3 teentjes knoflook,
3 eetl. ketjap manis,
5 lomboks (Spaanse pepers) ontdaan van zaadlijsten,
zout.

Cara membuat:
bereiding:
Snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd vervolgens de tahu in blokjes en bestrooi de blokjes met wat zout. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de tahublokjes goudgeel. Schep de blokjes tahu daarna uit de wok/wadjan en laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de gula jawa tot een boemboe. Fruit de boemboe in de olie voor 2 minuten en voeg dan de ketjap en de salamblad toe. Voeg dan de tahublokjes toe en laat dit nog zachtjes voor 2 minuten bakken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925820