Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sup Ayam Kampung - gekruide kippensoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sup Ayam Kampung
gekruide kippensoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 lente-ui
1 kleine bleekselderij
1 sjalot
3 teentjes knoflook
3 wortelen
1 aardappel
1 theel peper
2 nootmuskaat, gekneusd
1 theel palmsuiker
2 theel zout
1 tomaat
1500 ml water
3 eetl olie

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 3 cm. Snijd de selderij fijn. Snijd de sjalot en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de wortel in stukjes van 1 cm. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg dan de kip, de lente-ui en de selderij toe en kook de kip op laag vuur gaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot en de knoflook voor 2 minuten. Voeg het dan toe aan de kip, voeg ook de wortel en de aardappel toe en meng goed.
Dan het zout, de peper, de nootmuskaat, de palmsuiker en de tomaat toevoegen en meng goed. Kook het verder op laag vuur totdat alles gaar is geworden. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 240 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41929055