zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- kaki babi kecap sayuran - varkenspoten
- Lalab Seldri
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Dendeng blado - Krokant gebakken rundvlees
- Ikan Cakalang Fufu - Gestoofde tonijn
- Yum Taent Kwa - komkommersalade
- Kambing Masak Asam Pedas - gebakken rund/lamsvlees in pittige saus
- Sayur Lombok Rebung - pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
- Sambal Tempe Mercon - zeer pittig gebakken tempe
- Bagoong Balayan Guisado - Balayan vissaus
Soto Udang - romige soep met garnalen


Soto Udang
romige soep met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
5 eetl kecap manis
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
750 ml water
1 lente-ui
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
3 cm kunyit
1 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de kokosmelk, het water, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Serveer.
romige soep met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
5 eetl kecap manis
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
750 ml water
1 lente-ui
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
3 cm kunyit
1 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de kokosmelk, het water, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.