romige soep met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
5 eetl kecap manis
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
750 ml water
1 lente-ui
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
3 cm kunyit
1 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de kokosmelk, het water, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Serveer.