stukjes kip met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
3 serehstengels, gekneusd
5 eetl. olie
800 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
3 theel. ketumbar
5 kruidnagels
1/2 theel. nootmuskaat
1 theel. witte peper
2 theel. rietsuiker (gula merah)
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rode rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
1 theel. asem
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 5 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en sudder dit 25 minuten en totdat de saus is ingedikt.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
3 serehstengels, gekneusd
5 eetl. olie
800 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
3 theel. ketumbar
5 kruidnagels
1/2 theel. nootmuskaat
1 theel. witte peper
2 theel. rietsuiker (gula merah)
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rode rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
1 theel. asem
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 5 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en sudder dit 25 minuten en totdat de saus is ingedikt.