logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Kalio
kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
3 serehstengels, gekneusd
5 eetl. olie
75 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 jeruk purutblaadjes
zout

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
1 theel. asem
3 theel. ketumbar
5 kruidnagels
1/2 theel. nootmuskaat
1 theel. witte peper
2 theel. suiker

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip vervolgens in stukjes. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de kip toe en bak deze voor 6 minuten. Dan de kokosmelk, de sereh, de jeruk purutblaadjes en eventueel zout naar smaak toevoegen en het geheel 20 minuten laten sudderen. De saus moet dik en donker zijn.

Add comment

Submit

who is online

We have 225 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421482