kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
3 serehstengels, gekneusd
5 eetl. olie
75 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 jeruk purutblaadjes
zout
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
1 theel. asem
3 theel. ketumbar
5 kruidnagels
1/2 theel. nootmuskaat
1 theel. witte peper
2 theel. suiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip vervolgens in stukjes. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de kip toe en bak deze voor 6 minuten. Dan de kokosmelk, de sereh, de jeruk purutblaadjes en eventueel zout naar smaak toevoegen en het geheel 20 minuten laten sudderen. De saus moet dik en donker zijn.