zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Botok Kangkung Ikan Gabus Asin - gestoomde kangkung met gezouten vis
- Sambal bieslook
- Pa Lo Khai - kaneelsoep met ei (2pp)
- Tahu gunting - tahu met pindasaus
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Kerak Telor - Betawi - gebakken gevulde omelet met kleefrijst
- Udang pepes - Gestoomde garnalen in bananenblad
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Sayur Pokcoy Bakso Ikan - pokcoy met visballetjes in bouillon
- Gaeng Karee Gai - gele kip kerrie
Besengek Telor - kruidige eierkoek


Besengek Telor
kruidige eierkoek
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
1 rode lombok
4 rode sjalotten
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 theel asem
2 eetl ketumbar
1 eetl jinten
4 cm kunyit
1/2 theel zout
1 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook daarin de eieren voor 6 minuten. Pel daarna de eieren en prak deze fijn. Wrijf of maal de kunyit samen met de ketumbar, de jinten en het zout tot een pasta. Snijd de sjalotten en de lombok in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de lombok voor 2 minuten. Voeg dan de pasta toe samen de de asem en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de eieren en de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten inkoken tot een stevige massa.
kruidige eierkoek
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
1 rode lombok
4 rode sjalotten
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 theel asem
2 eetl ketumbar
1 eetl jinten
4 cm kunyit
1/2 theel zout
1 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook daarin de eieren voor 6 minuten. Pel daarna de eieren en prak deze fijn. Wrijf of maal de kunyit samen met de ketumbar, de jinten en het zout tot een pasta. Snijd de sjalotten en de lombok in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de lombok voor 2 minuten. Voeg dan de pasta toe samen de de asem en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de eieren en de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten inkoken tot een stevige massa.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.