zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Dendeng Kecap - dun gesneden gebakken rundvlees met pepers
- Lentho - balletjes van rode bonen
- Ayam Peteh Kecap - kip met petehbonen
- Buchu Namul - bieslook salade
- Sayur tumis
- Oseng Tempe Udang - gebakken tempe met garnalen
- Pindang Kuning
- Tumis Kulit Singkong - gebakken cassaveschillen
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
Cager telur - gefrituurde eieren


Cager telur
gefrituurde eieren
gefrituurde eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 hardgekookte eieren
150 g witte kool
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm laos, gekneusd
olie
50 ml water
1 eetl. azijn
1 eetl. suiker
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 kemirinootjes
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Pel de eieren en kerf deze enkele malen in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in fijne plakjes en de kool in reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze grof. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken. Bak dan de eieren goudbruin. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten, dan de laos en het water toevoegen. Vervolgens als het kookt, de azijn, de kool, de suiker, het zout en de lomboks toevoegen en dit 2 minuten koken. Dan de eieren toevoegen en goed omscheppen. Even laten staan en dan bestrooien met de gebakken sjalotten en knoflook.
ingrediënten:
8 hardgekookte eieren
150 g witte kool
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm laos, gekneusd
olie
50 ml water
1 eetl. azijn
1 eetl. suiker
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 kemirinootjes
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Pel de eieren en kerf deze enkele malen in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in fijne plakjes en de kool in reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze grof. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken. Bak dan de eieren goudbruin. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten, dan de laos en het water toevoegen. Vervolgens als het kookt, de azijn, de kool, de suiker, het zout en de lomboks toevoegen en dit 2 minuten koken. Dan de eieren toevoegen en goed omscheppen. Even laten staan en dan bestrooien met de gebakken sjalotten en knoflook.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.