gefrituurde eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 hardgekookte eieren
150 g witte kool
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm laos, gekneusd
olie
50 ml water
1 eetl. azijn
1 eetl. suiker
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 kemirinootjes
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Pel de eieren en kerf deze enkele malen in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in fijne plakjes en de kool in reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze grof. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken. Bak dan de eieren goudbruin. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten, dan de laos en het water toevoegen. Vervolgens als het kookt, de azijn, de kool, de suiker, het zout en de lomboks toevoegen en dit 2 minuten koken. Dan de eieren toevoegen en goed omscheppen. Even laten staan en dan bestrooien met de gebakken sjalotten en knoflook.
ingrediënten:
8 hardgekookte eieren
150 g witte kool
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm laos, gekneusd
olie
50 ml water
1 eetl. azijn
1 eetl. suiker
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 kemirinootjes
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Pel de eieren en kerf deze enkele malen in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in fijne plakjes en de kool in reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze grof. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken. Bak dan de eieren goudbruin. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten, dan de laos en het water toevoegen. Vervolgens als het kookt, de azijn, de kool, de suiker, het zout en de lomboks toevoegen en dit 2 minuten koken. Dan de eieren toevoegen en goed omscheppen. Even laten staan en dan bestrooien met de gebakken sjalotten en knoflook.