Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kerrie Ayam Jawa
kip kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 theel Javaanse kerriepoeder
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
300 ml kippebouillon (zie recept)
1/2 theel peper
zout naar smaak
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 theel trassi
4 rode lomboks
5 kemirienoten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip rondom bruin en schep deze daarna uit de wok/wadjan. Fruit de boemboe in de olie voor 3 minuten samen met de kerrie. Dan de bouillon en de kokosmelk toevoegen en stoof de kip verder gaar in de massa. Meng het zout en peper als laatste erdoor.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 556 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915704