logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kerrie Ayam Jawa
kip kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 theel Javaanse kerriepoeder
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
300 ml kippebouillon (zie recept)
1/2 theel peper
zout naar smaak
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 theel trassi
4 rode lomboks
5 kemirienoten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip rondom bruin en schep deze daarna uit de wok/wadjan. Fruit de boemboe in de olie voor 3 minuten samen met de kerrie. Dan de bouillon en de kokosmelk toevoegen en stoof de kip verder gaar in de massa. Meng het zout en peper als laatste erdoor.

Add comment

Submit

who is online

We have 102 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392271