Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kerrie Ayam Jawa
kip kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 theel Javaanse kerriepoeder
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
300 ml kippebouillon (zie recept)
1/2 theel peper
zout naar smaak
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 theel trassi
4 rode lomboks
5 kemirienoten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip rondom bruin en schep deze daarna uit de wok/wadjan. Fruit de boemboe in de olie voor 3 minuten samen met de kerrie. Dan de bouillon en de kokosmelk toevoegen en stoof de kip verder gaar in de massa. Meng het zout en peper als laatste erdoor.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015964