Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip
2 aardappelen
5 kruidnagelen
1/2 theel nootmuskaat
zout naar smaak
2 eetl olie
200 ml dunne kokosmelk (saten cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
2 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en de aardappelen in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de boemboe met de kip voor 5 minuten. Voeg de dunne kokosmelk toe gevolgd door de aardappelen, de nootmuskaat en de kruidnagelen en laat dit 15 minuten zachtjes koken. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip en de aardappelen gaar zijn en de saus is ingedikt.