logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kerrie Benggala Ayam

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip
2 aardappelen
5 kruidnagelen
1/2 theel nootmuskaat
zout naar smaak
2 eetl olie
200 ml dunne kokosmelk (saten cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
2 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en de aardappelen in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de boemboe met de kip voor 5 minuten. Voeg de dunne kokosmelk toe gevolgd door de aardappelen, de nootmuskaat en de kruidnagelen en laat dit 15 minuten zachtjes koken. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip en de aardappelen gaar zijn en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 105 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392271