vissoep met zeevruchten
Ingrediënten:
125 gr Victoriabaars
5 groene mosselen
5 tijgergarnalen
100 gr inktvis
2 blaadjes citroenblad (bai ma kroed)
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos
4 sjalotten,
6 rode rawit
4 eetl citroensap
10 citroenbasilicum blaadjes (bai kaprow )
4 eetl vissaus (nam pla)
500 ml water
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal. Snijd de baars en de intkvis in stukjes. Halveer de sjalotten en snijd de rawits fijn. Rasp de laos. Kook het water en voeg daar de sereh, de laos, de sjalotten, de rawits en het citroenblad aan toe en laat dit 5 minuten koken. Dan de vis, de garnalen, de intkvis en de baars aan toevoegen en dit nog 10 minuten laten koken. Vervolgens de citroensap en de vissaus aan toe voegen met de basilicumblaadjes. Serveer
125 gr Victoriabaars
5 groene mosselen
5 tijgergarnalen
100 gr inktvis
2 blaadjes citroenblad (bai ma kroed)
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos
4 sjalotten,
6 rode rawit
4 eetl citroensap
10 citroenbasilicum blaadjes (bai kaprow )
4 eetl vissaus (nam pla)
500 ml water
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal. Snijd de baars en de intkvis in stukjes. Halveer de sjalotten en snijd de rawits fijn. Rasp de laos. Kook het water en voeg daar de sereh, de laos, de sjalotten, de rawits en het citroenblad aan toe en laat dit 5 minuten koken. Dan de vis, de garnalen, de intkvis en de baars aan toevoegen en dit nog 10 minuten laten koken. Vervolgens de citroensap en de vissaus aan toe voegen met de basilicumblaadjes. Serveer