Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 limoen (sap)
zout naar smaak
200 ml kokosmelk
2 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel sambal manis
3 cm laos
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
4 kemiri-noten
1 theel trassi
Cara membuat:
Bereiding:
snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de jerut purut, het zout, de limoensap en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes gaar stoven.
1 limoen (sap)
zout naar smaak
200 ml kokosmelk
2 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel sambal manis
3 cm laos
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
4 kemiri-noten
1 theel trassi
Cara membuat:
Bereiding:
snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de jerut purut, het zout, de limoensap en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes gaar stoven.