een salade van groenten met pindasaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
100 gr komkommer
100 gr tauge
3 groene kool bladeren
100 gr kouseband
6 jeruk purut blaadjes
water
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
2 rode lomboks
2 teentjes knoflook
5 rode rawits
200 gr pinda's
1 theel asem
1 eetl water
1 cm kencur
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
1/2 theel trasi bakar
2 eetl rijstazijn
150 ml water
Taburan:
garnering:
emping
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in 3 cm lange stukjes. Verhit in een pan het water en blancheer de kouseband en de tauge en laat deze daarna goed uitlekken. Snijd de jeruk purut ragfijn. Snijd de komkommer in stukjes en snijd de kool grof. Meng alle groenten goed door elkaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta en meng hierdoor het water totdat het een saus is geworden. Giet de suas over de groenten en garneer het met de emping.