Karedok
een salade van groenten met pindasaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
100 gr komkommer
100 gr tauge
3 groene kool bladeren
100 gr kouseband
6 jeruk purut blaadjes
water
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
2 rode lomboks
2 teentjes knoflook
5 rode rawits
200 gr pinda's
1 theel asem
1 eetl water
1 cm kencur
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
1/2 theel trasi bakar
2 eetl rijstazijn
150 ml water
Taburan:
garnering:
emping
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in 3 cm lange stukjes. Verhit in een pan het water en blancheer de kouseband en de tauge en laat deze daarna goed uitlekken. Snijd de jeruk purut ragfijn. Snijd de komkommer in stukjes en snijd de kool grof. Meng alle groenten goed door elkaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta en meng hierdoor het water totdat het een saus is geworden. Giet de suas over de groenten en garneer het met de emping.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Boet
- Jjamppong 짬뽕 - pittige mie soep met zeevruchten en vlees
- Babi Ketjap 6
- Semur Banka - rundvlees in zoete kecapsaus
- Gulai Ayam Rebung - kip/gevogelte curry met bamboe
- Sate Sapi Bumbu Ketumbar - sate van rundvlees met koriander
- Xinjiang Tijger Salade - 老虎菜
- Sambal Ikan Kering
- Tongseng Ayam - gestoofde kip in licht romige gekruide saus
- Babi Panggang Rica - Geroosterd varkensvlees met sambalsaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...