logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Besengeh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. kip
1 serehstengel (citroengras) gekneusd
500 ml kokosmelk
2 theel gula jawa
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 rode Lomboks (Spaanse pepers)
1 theel trassi
3 kemiri noten
2 theel kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar
1 theel laos
1 theel asem

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in grove stukken en meng dit met zout naar smaak. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe goudbruin. De kip toevoegen en dit even kort bakken. Dan de kokosmelk, de sereh en de gula jawa toevoegen en het vlees 20 minuten stoven totdat het gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 107 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154598