1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Berbumbu
geroosterde vuurwerk kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 drumsticks
250 ml santen asli
500 ml santen cair
2 sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 thel zout
1 theel palm suiker
7 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
15 gedroogde chillies
11 teen tjes knoflook
1 theel peper
1 theel ketumbar
3 cm laos
5 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
week eerst de chillies in water en laat uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng 3 eetl olie met de kecap.
Verhit in een pan de rest van de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en meng. Dan de santen cair toevoegen en kook de kip halfgaar. Dan de santen asli toevoegen en kook de kip gaar en totdat de saus is ingedikt.
Schep de kip uit de pan en meng dit met het kecapmengsel. Rooster de kip daarna langzaam bruin boven een houtskoolvuurtje.

Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660726