banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Berbumbu
geroosterde vuurwerk kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 drumsticks
250 ml santen asli
500 ml santen cair
2 sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 thel zout
1 theel palm suiker
7 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
15 gedroogde chillies
11 teen tjes knoflook
1 theel peper
1 theel ketumbar
3 cm laos
5 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
week eerst de chillies in water en laat uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng 3 eetl olie met de kecap.
Verhit in een pan de rest van de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en meng. Dan de santen cair toevoegen en kook de kip halfgaar. Dan de santen asli toevoegen en kook de kip gaar en totdat de saus is ingedikt.
Schep de kip uit de pan en meng dit met het kecapmengsel. Rooster de kip daarna langzaam bruin boven een houtskoolvuurtje.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248887