Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Berbumbu - geroosterde vuurwerk kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Berbumbu
geroosterde vuurwerk kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 drumsticks
250 ml santen asli
500 ml santen cair
2 sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 thel zout
1 theel palm suiker
7 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
15 gedroogde chillies
11 teen tjes knoflook
1 theel peper
1 theel ketumbar
3 cm laos
5 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
week eerst de chillies in water en laat uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng 3 eetl olie met de kecap.
Verhit in een pan de rest van de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en meng. Dan de santen cair toevoegen en kook de kip halfgaar. Dan de santen asli toevoegen en kook de kip gaar en totdat de saus is ingedikt.
Schep de kip uit de pan en meng dit met het kecapmengsel. Rooster de kip daarna langzaam bruin boven een houtskoolvuurtje.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 178 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083941