Bahan-bahan:
benodigdheden:
300 gr reboeng (bamboescheuten)
350 gr rundvlees
2 eetl olie
500 ml water
haluskan;
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
3 kemirinoten
1/4 theel trassi
2 cm laos
1 theel ketumbar
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de bamboescheuten in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het water met het vlees toe. Het geheel 30 minuten stoven totdat het vlees gaar is en vervolgens de bamboescheuten toevoegen. Het geheel nog 10 minuten laten sudderen.
benodigdheden:
300 gr reboeng (bamboescheuten)
350 gr rundvlees
2 eetl olie
500 ml water
haluskan;
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
3 kemirinoten
1/4 theel trassi
2 cm laos
1 theel ketumbar
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de bamboescheuten in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het water met het vlees toe. Het geheel 30 minuten stoven totdat het vlees gaar is en vervolgens de bamboescheuten toevoegen. Het geheel nog 10 minuten laten sudderen.