gekookte cassavebladeren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 bosjes jonge cassavebladeren
200 gr terong pipit (kleine lichtgroene aubergines)
1 serehstengel, gekneusd
150 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 salam blad
zout naar smaak
haluskan:
boemboe:
4 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
2 theel, witte peper
4 sjalotjes,
2 teentje knoflook
1 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kunyit (kurkuma)
1 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Hak de cassavebladeren met de aubergine fijn. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en meng dit met de boemboe, het cassavemengsel, de sereh, het zout en de salam en laat dit 5 minuten koken. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en dit nog 15 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
3 bosjes jonge cassavebladeren
200 gr terong pipit (kleine lichtgroene aubergines)
1 serehstengel, gekneusd
150 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 salam blad
zout naar smaak
haluskan:
boemboe:
4 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
2 theel, witte peper
4 sjalotjes,
2 teentje knoflook
1 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kunyit (kurkuma)
1 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Hak de cassavebladeren met de aubergine fijn. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en meng dit met de boemboe, het cassavemengsel, de sereh, het zout en de salam en laat dit 5 minuten koken. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en dit nog 15 minuten laten sudderen.