logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur pucuk singkong tumbuk
gekookte cassavebladeren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 bosjes jonge cassavebladeren
200 gr terong pipit (kleine lichtgroene aubergines)
1 serehstengel, gekneusd
150 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 salam blad
zout naar smaak

haluskan:
boemboe:
4 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
2 theel, witte peper
4 sjalotjes,
2 teentje knoflook
1 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kunyit (kurkuma)
1 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Hak de cassavebladeren met de aubergine fijn. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en meng dit met de boemboe, het cassavemengsel, de sereh, het zout en de salam en laat dit 5 minuten koken. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en dit nog 15 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 147 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180490