soep uit Madura
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr rundvlees
2 serehstengels, gekneusd
1000 ml water
2 theel rijst
Haluskan:
boemboe:
4 kemirienoten
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel kunyit (kurkuma)
1 theel zout
1/4 theel peper
2 cm gember (jahe/djahé)
Taburan:
garnering
2 hardgekookte eieren
limoenschijfjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Week de rijst in 125 ml water voor 15 minuten en wrijf het fijn tot een papjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg daarin toe de boemboe, de sereh, het vlees, de rijstpap en 1 limoenschijfje en laat dit 1,5-2 uur sudderen totdat het vlees gaar is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.
Serveer de soep met in partjes gesneden ei en limoenschijfjes.
ingrediënten:
450 gr rundvlees
2 serehstengels, gekneusd
1000 ml water
2 theel rijst
Haluskan:
boemboe:
4 kemirienoten
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel kunyit (kurkuma)
1 theel zout
1/4 theel peper
2 cm gember (jahe/djahé)
Taburan:
garnering
2 hardgekookte eieren
limoenschijfjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Week de rijst in 125 ml water voor 15 minuten en wrijf het fijn tot een papjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg daarin toe de boemboe, de sereh, het vlees, de rijstpap en 1 limoenschijfje en laat dit 1,5-2 uur sudderen totdat het vlees gaar is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.
Serveer de soep met in partjes gesneden ei en limoenschijfjes.