Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Soto Madura 3-soep uit Madura

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
Soto Madura 3
soep uit Madura
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr rundvlees
2 serehstengels, gekneusd
1000 ml water
2 theel rijst

Haluskan:
boemboe:
4 kemirienoten
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel kunyit (kurkuma)
1 theel zout
1/4 theel peper
2 cm gember (jahe/djahé)

Taburan:
garnering
2 hardgekookte eieren
limoenschijfjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Week de rijst in 125 ml water voor 15 minuten en wrijf het fijn tot een papjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg daarin toe de boemboe, de sereh, het vlees, de rijstpap en 1 limoenschijfje en laat dit 1,5-2 uur sudderen totdat het vlees gaar is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.
Serveer de soep met in partjes gesneden ei en limoenschijfjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 216 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108494