banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Madura 2
Soep van vlees op Madurese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr runderpoulet
1000 ml water
60 gr soe-oen
3 lente-uitjes
1 bosje selderie
1 serehstengel, gekneusd
8 sjalotjes
olie
6 jeruk purutblaadjes
zout
1 theel ketjap manis
sambal kemiri

Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel, witte peper
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Breng in een pan het water aan de kook en voeg het vlees daar aan toe en laat dit zachtjes 1,5 sudderen. Snijd dan de lente-uitjes in 2 cm lange reepjes en de selderijblaadjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de soe-oen in warm water gaar. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit de sjalotten goudbruin. Laat de gefruite sjalotten uitlekken op keukenpapier.
Fruit in 3 achtergebleven eetl olie de boemboe voor 2 minuten en voeg dan de sereh en de jeruk purutblaadjes toe en fruit alles nog 3 minuten verder. Voeg dit mengsel dan aan de bouillon toe en laat dit nog 25 minuten zachtjes verder stoven.
Verdeel dan het vlees, de soe-oen, de selderijblaadjes, de lente-uitjes over de soepkommen en giet daarover de bouillon. Bestrooi het met de gefruite sjalotten en besprenkel het met de ketjap. voor de liefhebber: voeg wat sambal kemirie toe.

variatie:
750 g runderorgaanvlees
1,5 theel, krijt (kapur sirih)
250 g runderpoulet

was het orgaanvlees met het krijt in ruim water. Spoel het goed uit en snijd het in stukjes. Kook het vlees (orgaan en poulet) afzonderlijk gaar. En voeg het dan bij de bouillon.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 165 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39070952