1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

susanne
moet daar niet iets van nats bij
Pancong - kokoscake in Joomla Article
Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Madura 2
Soep van vlees op Madurese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr runderpoulet
1000 ml water
60 gr soe-oen
3 lente-uitjes
1 bosje selderie
1 serehstengel, gekneusd
8 sjalotjes
olie
6 jeruk purutblaadjes
zout
1 theel ketjap manis
sambal kemiri

Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel, witte peper
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Breng in een pan het water aan de kook en voeg het vlees daar aan toe en laat dit zachtjes 1,5 sudderen. Snijd dan de lente-uitjes in 2 cm lange reepjes en de selderijblaadjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de soe-oen in warm water gaar. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit de sjalotten goudbruin. Laat de gefruite sjalotten uitlekken op keukenpapier.
Fruit in 3 achtergebleven eetl olie de boemboe voor 2 minuten en voeg dan de sereh en de jeruk purutblaadjes toe en fruit alles nog 3 minuten verder. Voeg dit mengsel dan aan de bouillon toe en laat dit nog 25 minuten zachtjes verder stoven.
Verdeel dan het vlees, de soe-oen, de selderijblaadjes, de lente-uitjes over de soepkommen en giet daarover de bouillon. Bestrooi het met de gefruite sjalotten en besprenkel het met de ketjap. voor de liefhebber: voeg wat sambal kemirie toe.

variatie:
750 g runderorgaanvlees
1,5 theel, krijt (kapur sirih)
250 g runderpoulet

was het orgaanvlees met het krijt in ruim water. Spoel het goed uit en snijd het in stukjes. Kook het vlees (orgaan en poulet) afzonderlijk gaar. En voeg het dan bij de bouillon.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 47 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35415924