Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Madura 2
Soep van vlees op Madurese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr runderpoulet
1000 ml water
60 gr soe-oen
3 lente-uitjes
1 bosje selderie
1 serehstengel, gekneusd
8 sjalotjes
olie
6 jeruk purutblaadjes
zout
1 theel ketjap manis
sambal kemiri

Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel, witte peper
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Breng in een pan het water aan de kook en voeg het vlees daar aan toe en laat dit zachtjes 1,5 sudderen. Snijd dan de lente-uitjes in 2 cm lange reepjes en de selderijblaadjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de soe-oen in warm water gaar. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit de sjalotten goudbruin. Laat de gefruite sjalotten uitlekken op keukenpapier.
Fruit in 3 achtergebleven eetl olie de boemboe voor 2 minuten en voeg dan de sereh en de jeruk purutblaadjes toe en fruit alles nog 3 minuten verder. Voeg dit mengsel dan aan de bouillon toe en laat dit nog 25 minuten zachtjes verder stoven.
Verdeel dan het vlees, de soe-oen, de selderijblaadjes, de lente-uitjes over de soepkommen en giet daarover de bouillon. Bestrooi het met de gefruite sjalotten en besprenkel het met de ketjap. voor de liefhebber: voeg wat sambal kemirie toe.

variatie:
750 g runderorgaanvlees
1,5 theel, krijt (kapur sirih)
250 g runderpoulet

was het orgaanvlees met het krijt in ruim water. Spoel het goed uit en snijd het in stukjes. Kook het vlees (orgaan en poulet) afzonderlijk gaar. En voeg het dan bij de bouillon.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 123 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182005