banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 17 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Madura 2
Soep van vlees op Madurese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr runderpoulet
1000 ml water
60 gr soe-oen
3 lente-uitjes
1 bosje selderie
1 serehstengel, gekneusd
8 sjalotjes
olie
6 jeruk purutblaadjes
zout
1 theel ketjap manis
sambal kemiri

Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel, witte peper
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Breng in een pan het water aan de kook en voeg het vlees daar aan toe en laat dit zachtjes 1,5 sudderen. Snijd dan de lente-uitjes in 2 cm lange reepjes en de selderijblaadjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de soe-oen in warm water gaar. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit de sjalotten goudbruin. Laat de gefruite sjalotten uitlekken op keukenpapier.
Fruit in 3 achtergebleven eetl olie de boemboe voor 2 minuten en voeg dan de sereh en de jeruk purutblaadjes toe en fruit alles nog 3 minuten verder. Voeg dit mengsel dan aan de bouillon toe en laat dit nog 25 minuten zachtjes verder stoven.
Verdeel dan het vlees, de soe-oen, de selderijblaadjes, de lente-uitjes over de soepkommen en giet daarover de bouillon. Bestrooi het met de gefruite sjalotten en besprenkel het met de ketjap. voor de liefhebber: voeg wat sambal kemirie toe.

variatie:
750 g runderorgaanvlees
1,5 theel, krijt (kapur sirih)
250 g runderpoulet

was het orgaanvlees met het krijt in ruim water. Spoel het goed uit en snijd het in stukjes. Kook het vlees (orgaan en poulet) afzonderlijk gaar. En voeg het dan bij de bouillon.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337908